Folder SUVITA Varkensartsen

De SUVITA varkensartsen werken intensief samen en richten zich volledig op de varkenssector. Ze zijn dagelijks bezig om hun kennis van de varkensgeneeskunde te vergroten, wisselen hun ervaringen met elkaar uit en weten precies wat er speelt in de regio. Het is voor hen eenvoudig om externe deskundigheid in te huren voor verrijking van kennis en analyse van probleembedrijven.


De SUVITA varkensartsen onderscheiden zich op veel punten:

  • SUVITA varkensartsen zijn dagelijks werkzaam in de varkens en kunnen hun aandacht geheel op die diersoort richten.
  • SUVITA varkensartsen geven deskundige en goed onderbouwde adviezen op het terrein van bedrijfsvoering, diergezondheid en dierwelzijn.
  • SUVITA varkensartsen besteden tijd en aandacht aan het ontwikkelen van nieuwe diensten, omdat er nog heel veel mogelijk is op het gebied van de varkensgezondheidszorg.
  • SUVITA varkensartsen helpen de varkenshouder te voldoen aan de huidige en komende eisen van de sector en de samenleving. Ze schrijven bijvoorbeeld duidelijk minder dan gemiddeld antibiotica voor.
  • SUVITA varkensartsen houden van een nuchtere aanpak, waarbij ze adviseren op basis van gedegen onderzoek en analyse van de problemen. Het doel is het varkensbedrijf technisch en economisch beter te laten draaien.